Separatiştii proruşi anunţă vineri că sunt pe cale să transforme într-o ”fortăreaţă” oraşul Herson, în sudul Ucrainei, din care Rusia evacuează civili, în timp ce forţele Kievului înaintează în cadrul unei contra-ofensive, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adjunctul ocupaţiei ruse din Herson, Kiril Stremusov, a acuzat vineri forţele ucrainene de uciderea a patru persoane, în bombardarea Podului Antonovski, peste Nipru, folosit la evacuări în contextul înaintării ucrainene.

”Oraşul Herson, ca o fortăreaţă, îşi pregăteşte apărarea”, a anunţat el într-o postare pe Telegram.

Televiziunea rusă a difuzat imagini cu o maşină şi de la un ambuteiaj de vehicule care aşteptau să traverseze fliviul Nipru.

Armata ucraineană a negat imediat că a vizat civili.

”Noi nu ne atingem de structuri esenţiale, noi nu ne atingem de localităţi paşnice şi de populaţia locală”, a subliniat o purtătoare de cuvânt a armatei ucrainene, Natalia Gujmeniuk.

Forţele proruse au îndemnat civilii să se mute pe malul stând al Niprului, în timp ce forţele ucraineane desfăşoară o contra-ofensivă în regiunea ucraineană Herson, anexată la sfârşitul lui septembrie de către Vladimir Putin, care a instituit legea marţială în cele patru teritorii ucrainene anexate.

Administraţia prorusă din Herson preconizează să evacueze ”50.000-60.000” de civli în câteva zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.