Ministerul rus de Externe preconizeză să organizeze la Moscova, la 18 marrie, o conferinţă pe tema situaţiei din Afganistan, potrivit agenţiei ruse oficiale de presă Tass, care nu face precizări cu privire la participanţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un proiect al unui plan de pace în Afganistan elaborat de către Statele Unite - pe care Reuters scrie că l-a consultat marţi - recomandă înlocuirea actualului Guvern cu o administraţie de tranziţie până la adoptarea unei noi Constituţii, organizarea unor alegeri şi un armistiţiu cu care să fie însărcinată o Comisie Comună.

Emisarul Statelor Unite pentru Afganistan Zalmay Khalilzad le-a propus sâmbătă beligeranţilor să relanseze procesul de pace, însă propunerea sa a fost respinsă imediat atât de către Kabul, cât şi de către talibani, potrivit unor surse diplomatice şi guvernamentale.

Aproximativ 9.600 de militari NATO - dintre care 2.500 sunt americani - sunt desfăşuraţi în Afganistan, în cadrul unei misiuni de formare a forţelor agfane de securitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.