Rusia a organizat exerciţii militare, sâmbătă, la Kaliningrad - o enclavă de la Marea Baltică cuprinsă între Polonia şi Lituania - a anunţat Comandamentul Flotei Mării Baltice, citat de agenţia de presă rusă Interfax, la câteva zile după ce un oficial rus de rang înalt a avertizat statele europene cu privire la orice eventuală acţiune împotriva Kaliningradului, afirmând că ”s-ar juca cu focul”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până la 1.000 de militari... şi peste 60 de unităţi de echipamente militare au fost implicate în exerciţii”, a anunţat serviciul de presă al Comandamentului Flotei Mării Baltice, citat de agenţia de ştiri Interfax.

Separat, 20 de avioane de vânătoare Su-27 şi bombardiere navale de linia întâi de tip Su-24 au efectuat în cursul nopţii antrenament de luptă planificat, simulând atacuri asupra unor ţinte aeriene şi terestre cu viteză redusă, posturi de comandă şi echipamente militare din Kaliningrad, a precizat Interfax.

Rusia nu a oferit un motiv pentru efectuarea exerciţiilor şi nu a specificat când au fost planificate.

Viceministrul rus de Externe Alexander Grushko a avertizat, miercuri, ţările europene împotriva oricărei acţiuni potenţiale împotriva Kalingradului, spunând că ”acest lucru ar însemna că se joacă cu focul”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.