Rusia a înregistrat duminică 11.012 noi cazuri de coronavirus, numărul total fiind de 209.688 de la apariţia pandemiei, au indicat autorităţile sanitare ruseşti, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul deceselor este relativ scăzut, de 1.915, potrivit statisticilor publicate duminică de autorităţi, în timp ce numărul cazurilor pozitive depăşeşte 10.000 pentru a şaptea zi consecutiv. 

Autorităţile ruse afirmă că această creştere a numărului de cazuri de o săptămână se explică prin numărul crescut al testărilor - 5,4 milioane potrivit unei numărători de duminică - şi nu din cauza răspândirii accelerate a virusului. Acest lucru explică şi numărul mic de decese. 

Obiectivul depistării masive este urmărirea cazurilor asimptomatice sau uşoare de Covid-19 şi care nu sunt în mod necesar contabilizate în alte ţări din cauza lipsei accesului la teste. 

În Rusia există suspiciuni cu privire la această interpretare şi referitor la exactitatea statisticilor în privinţa mortalităţii. 

Michael Ryan, director executiv care se ocupă de problemele de urgenţă sanitară de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a estimat vineri că "Rusia trăieşte probabil o epidemie întârziată". 

Moscova, principalul focar al epidemiei în Rusia, a prelungit restricţiile până la sfârşitul lunii mai, autorizând şantierele şi industriile să-şi reia activitatea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.