Rusia nu va relua participarea la tratatul de reducere a armelor nucleare START cu Statele Unite până când Washingtonul nu va asculta poziţia Moscovei, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în declaraţii publicate marţi, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele Vladimir Putin a transmis săptămâna trecută un avertisment Occidentului cu privire la războiul din Ucraina şi a anunţat decizia Rusiei de a suspenda participarea la cel mai recent tratat START, după ce a acuzat Occidentul că este direct implicat în încercările de a lovi bazele sale aeriene strategice. Într-un interviu acordat cotidianului Izvestia, Peskov a declarat că "atitudinea Occidentului colectiv", condus de Statele Unite, trebuie să se schimbe faţă de Moscova. "Securitatea unei ţări nu poate fi asigurată în detrimentul securităţii altei ţări", a spus Peskov. El a mai spus că NATO, prin înarmarea Ucrainei, "acţionează ca un singur bloc, nu mai ca adversari condiţionaţi ai noştri, ci ca duşmani". Vorbind despre un plan de pace chinezesc privind Ucraina, care îndeamnă ambele părţi să accepte o dezescaladare treptată şi avertizează împotriva folosirii armelor nucleare, Peskov a spus că vocea Beijingului ar trebui să fie auzită, dar nuanţele propunerii sunt importante. "Orice încercare de a formula teze pentru a ajunge la o soluţionare paşnică a problemei este binevenită, dar, desigur, nuanţele sunt importante", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. China, care a declarat o alianţă "fără limite" cu Rusia cu puţin timp înainte ca Moscova să trimită zeci de mii de soldaţi în Ucraina în urmă cu un an, a cerut vineri o încetare totală a focului în Ucraina. Preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy a declarat că este deschis să ia în considerare părţi din planul de pace în 12 puncte al Beijingului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.