Rusia a lansat joi un nou atac cu rachete asupra Ucrainei, lovind infrastructura, avariind clădiri rezidenţiale şi comerciale şi rănind cel puţin şase persoane în diferite părţi ale ţării. Apărarea aeriană a Ucrainei a doborât jumătate din cele 26 de rachete ruseşti care au fost lansate joi dimineaţă. Pe de altă parte, o dronă ucraineană a atacat un depozit de petrol din regiunea rusă Kursk, provocând un incendiu la instalaţie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele aeriene ucraiene au precizat că 10 rachete de croazieră, o rachetă balistică Iskander şi două rachete X-59 au fost doborâte în diferite regiuni ucrainene, dar în total cu fost trase 26 de rachete.

A fost al doilea atac rusesc cu rachete din această lună. Forţele Moscovei au vizat şapte regiuni ucrainene din întreaga ţară, inclusiv capitala Kiev şi oraşele Dnipro, Zaporojie şi Liov, din vestul ţării, a declarat armata ucraineană.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Încă un atac cu rachete asupra Ucrainei. În special, inamicul a vizat Kievul", a declarat Serhii Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, adăugând că rachetele s-au apropiat de capitală din direcţii diferite.

Popko a precizat că apărarea aeriană a doborât toate rachetele care au vizat capitala şi că nu s-au înregistrat pagube majore sau victime în Kiev.

În schimb, în oraşul Liov, din vestul ţării, în apropiere de graniţa Ucrainei cu Polonia, a fost lovită o instalaţie de infrastructură, a declarat guvernatorul regional Maksîm Kozîţki. El a precizat că două persoane au fost rănite în urma atacului. De asemenea, au fost avariate case rezidenţiale şi maşini particulare.

Infrastructura a fost lovită şi în regiunea Hmelniţki, în vest, şi în oraşul Zaporojie, din sud-est, au declarat oficialii regionali. Patru persoane au fost rănite, iar o şcoală şi un magazin au fost, de asemenea, avariate în Zaporojie, au declarat oficialii oraşului.

Alertele aeriene au durat peste două ore în întreaga Ucraină.

Oficialii ucraineni au declarat că forţele ruseşti au încercat să repete atacurile din iarna trecută, când sectorul energetic ucrainean a fost grav afectat, ceea ce a dus la pene de curent prelungite pentru milioane de oameni.

Anul acesta, Ucraina a avut până acum o vreme de iarnă neobişnuit de caldă, cu temperaturi mult peste zero grade, iar sistemul energetic a reuşit să facă faţă.

Pe de altă parte, o dronă ucraineană a atacat un depozit de petrol din regiunea rusă Kursk, declanşând un incendiu la instalaţie, a declarat joi guvernatorul local.

Nu s-au înregistrat victime în urma atacului asupra depozitului, a precizat guvernatorul Roman Starovoit.

Infrastructura energetică a Rusiei a fost lovită de atacuri cu drone şi incendii în ultima lună, ceea ce sporeşte incertitudinea pe pieţele globale de petrol şi gaze, deja zguduite de conflictul din Orientul Mijlociu.

Rusia şi Ucraina şi-au vizat reciproc infrastructura energetică în atacuri menite să întrerupă liniile de aprovizionare şi logistica, în încercarea de a obţine un avantaj într-un război de aproape doi ani care nu dă semne că se va încheia.

O dronă ucraineană a lovit un depozit de petrol din regiunea rusă Kursk, fără victime - guvernator
MOSCOVA, 15 feb (Reuters) - O dronă ucraineană a atacat un depozit de petrol din regiunea rusă Kursk, provocând un incendiu la instalaţie, a declarat joi guvernatorul local prin intermediul aplicaţiei de mesagerie Telegram.
Nu s-au înregistrat victime în urma atacului asupra depozitului, a declarat guvernatorul Roman Starovoit.
Infrastructura energetică a Rusiei a fost lovită de atacuri cu drone şi incendii în ultima lună, ceea ce sporeşte incertitudinea pe pieţele globale de petrol şi gaze, deja zguduite de conflictul din Orientul Mijlociu.
Publicitate - Derulaţi pentru a continua
 
Rusia şi Ucraina şi-au vizat reciproc infrastructura energetică în atacuri menite să întrerupă liniile de aprovizionare şi logistica, în încercarea de a obţine un avantaj într-un război de aproape doi ani care nu dă semne că se va încheia.
 
CHIŞINĂU, 15 februarie (Reuters) - 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.