Rusia îşi sfătuieşte cetăţenii să evite călătoriile în Canada, invocând ceea ce numeşte numeroase cazuri de discriminare împotriva ruşilor, inclusiv violenţe fizice, a anunţat sâmbătă Ministerul său de Externe, relatează TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din cauza numeroaselor cazuri de discriminare a cetăţenilor ruşi, pe motive de etnie şi cetăţenie, în Canada, inclusiv violenţă fizică, vă recomandăm să vă abţineţi de la a călători în această ţară", se arată în comunicatul MAE rus publicat de Ambasada Federaţiei Ruse în Canada.

MAE rus descurajează călătoriile în Canada nu numai în scopuri turistice, dar şi educaţionale şi de afaceri.

Ambasada atrage atenţia asupra "manifestărilor de intoleranţă faţă de cultura rusă" în Canada.

Cetăţenii ruşi care se află în prezent în Canada sunt sfătuiţi să îşi ia măsuri speciale de precauţie în apropierea localurilor de alimentaţie publică şi a punctelor de vânzare cu amănuntul "care au legătură cu Europa de Est", notează Ambasada.



În plus, atrage atenţia Ambasada, în ultima vreme s-a înregistrat o creştere a numărului de apeluri din partea cetăţenilor ruşi către instituţiile financiare şi de credit locale cu privire la blocarea transferurilor private de bani. Având în vedere riscurile ridicate de sechestrare a tranzacţiilor financiare, în jurisdicţia canadiană, în dolari canadieni care implică instituţiile bancare din Federaţia Rusă, persoanele şi entităţile din Rusia sunt sfătuite să renunţe complet la astfel de tranzacţii. Ambasada subliniază că, în prezent, "nu există nicio posibilitate de a recupera" astfel de active, care fac obiectul unor restricţii în Canada, prin mecanisme extrajudiciare sau judiciare.

Canada este unul dintre cei mai vocali susţinători ai Ucrainei în războiul împotriva forţelor Moscovei şi a impus sancţiuni pentru sute de oficiali şi companii ruseşti, precum şi interdicţii comerciale pe scară largă. La scurt timp după ce războiul a început anul trecut, Canada şi-a sfătuit cetăţenii să evite orice călătorie în Rusia.

Săptămâna trecută, Rusia a impus sancţiuni împotriva a 333 de oficiali şi personalităţi publice canadiene, inclusiv olimpici proeminenţi, în ceea ce a declarat că a fost un răspuns proporţional la restricţiile canadiene privind Moscova şi la sprijinul acordat Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.