Rusia a anunţat miercuri că-şi reia participarea în Acordul de la istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, după ce a primit ”garanţii scrise” din partea Ucrainei cu privire la demilitarizarea culoarului folosit în transportarea cerealelor ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Rusia consideră că garanţiile primite până în prezent par suficiente şi îşi reia punerea în aplicare a Acordului” de la Istanbul, a anunţat într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

Moscova şi-a suspendat participarea la Acord sâmbătă, în urma unui atac masiv cu drone aeriene şi submarine asupra Flotei ruse la Marea Neagră, în Crimeea anexată.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat o reluare a exporturilor de cereale ucrainene miercuri, pe culoarul umanitar de la marea neagră.

”În urma unei discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin ieri (marţi), expedierile de cereale vor continua începând de azi (miercuri) de la prânz”, a anunţat Recep Tayyip Erdogan

Potrivit preşedintelui turc, care s-a exprimat în faţa unui grup de parlamentari din cadrul partidului său, ministrul rus al Apărării Serghei Şoigiu l-a sunat pe omologul său turc Hulusi Akar pentru a-l informa că exportul de cereale se reia ”ca înainte”, începând de la ora 9.00 GMT (11.00, ora României).

Recep Tayyip Erdogan, care a discutat marţi la telefon cu omologul său rus, urmează să discute miercuri cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a confirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.