Rusia a interzis joi intrarea pe teritoriul rus a unui număr de 121 de cetăţeni australieni care lucrează în presă şi în apărare, în urma unor sancţiuni impuse de către Australia Moscovei, din cauza războiului rus din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Intrarea în Federaţia rusă (...) le este închisă pe o perioadă nedeterminată” acestor cetăţeni australieni, anunţă într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

Mosova anunţa în aprilie impunerea unor sancţiuni ”personale” unor lideri australieni, între care fostul premier Scott Morrison şi numeroşi miniştri şi parlamentari, cărora le-a intrzis intrarea pe teritoriul rus, ca măsuri ”reciproce”, în urma unor măsuri australiene.

Lista de joi vizează ”structuri, oameni de afaceri, experţi şi jurnalişti care formează agenda rusofobiei” în Australia, anunţă diplomaţia rusă.

Pe această listă se află numele unor profesori universitari, patroni de presă şi jurnalişt, dar şi ale unor membri ai Forţelor armate sau Ministerului australian al Apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.