Rusia şi-a anunţat marţi intenţia de a interzice intrarea pe teritoriul ei a cetăţenilor chinezi începând de joi, nouă măsură drastică menită să limiteze propagarea epidemiei de coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Intrarea cetăţenilor chinezi pe la frontierele ruseşti este suspendată începând din 20 februarie pentru călătoriile de muncă, private, studii şi turism", a indicat Tatiana Golikova, vicepremier, citat de agenţiile ruse. 

Bilanţul deceselor la nivel mondial din cauza coronavirusului a ajuns la 1.873 de persoane.

La finalul zilei de luni, Comisia de sănătate din China a confirmat 98 de decese din cauza coronavirusului, 93 dintre acestea fiind în provincia Wuhan, bilanţul victimelor în China ajungând la 1.868, cărora li se adaugă cele cinci decese înregistrate în afara Chinei, în Hong Kong, Taiwan, Japonia, Filipine şi unul în Franţa.

De asemenea au fost confirmate încă 1.866 de cazuri de îmbolnăvire în China.

Numărul total de cazuri confirmate în China este de 72.436, numărul total la nivel global fiind de 73.325.

Autorităţile medicale din China afirmă că 12.552 de pacienţi au fost vindecaţi şi au părăsit spitalul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.