Rusia a dat startul unor exerciţii militare planificate în Marea Baltică, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Moscova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Începând cu 2 august, în apele Mării Baltice, sub conducerea comandantului-şef al Marinei militare, amiralul Nikolai Evmenov, se desfăşoară exerciţiul naval 'Ocean Shield-2023'", anunţă un comunicat.

Peste 30 de nave şi ambarcaţiuni de război, 20 de nave de sprijin, 30 de avioane ale aviaţiei navale, Forţele Aerospaţiale Ruse şi aproximativ 6.000 de militari iau parte la acest exerciţiu, potrivit comunicatului.

Scopul declarat al exerciţiului este "testarea gradului de pregătire a forţelor marine pentru a proteja interesele naţionale ale Federaţiei Ruse într-o zonă importantă din punct de vedere operaţional" şi testarea "coerenţei activităţii cartierului general la diferite niveluri în comanda şi controlul trupelor".

Pe parcursul exerciţiului vor fi elaborate măsuri de protecţie a căilor maritime, a transportului de trupe şi de încărcături militare, precum şi pentru apărarea litoralului maritim, declară Ministerul Apărării de la Moscova.

În total, sunt planificate peste 200 de exerciţii de luptă, inclusiv cu utilizarea practică a armelor, precizează comunicatul.

Rusia are ieşire la Marea Baltică prin enclava Kaliningrad, situată între Polonia şi Lituania, şi prin Golful Finlandei, care desparte Finlanda şi Estonia, toate aceste state fiind membre NATO.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.