Rusia a impus sancţiuni economice clasei politice din Ucraina, îngheţând bunurile din Rusia a sute de politicieni şi oficiali precum şi unor companii deţinute de oameni de afaceri ucraineni, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sancţiunile au fost impuse printr-un decret semnat de prim-ministrul rus, Dmitry Medvedev şi sunt descrise ca fiind contramăsuri ca răspuns la sancţiuni similare ale Ucrainei faţă de cetăţeni şi companii din Rusia.

Decretul arată că 322 de persoane şi 68 de companii au fost vizate, printre care şi fiul preşedintelui Petro Poroshenko, candidata Yulia Tymoshenko, şeful serviciilor secrete Vasile Hrytask şi omul de afaceri Victor Pinchuk. Sancţiunile au vizat mai multe companii printre care şi Ferrexpo şi MHP şi cel mai mare exportator de ulei de floarea soarelui din Ucraina, Kernel.

Legăturile dintre Moscova şi Kiev s-au deteriorat de când Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.