Rusa anunţă joi că interzice intrarea pe teritoriul rus a liderilor europeni şi a majorităţii eurodeputaţilor, ca măsură de retorsiune faţă de măsuri punitive care i-au fost impuse din cauza intervenţiei militare în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Restricţiile se aplică celor mai înalţi conducători ai Uniunii Europene (UE), inclusiv unui anumit număr de comisari europeni şi şefi de organe militare europene, dar şi vastei majorităţi a deputaţilor Parlamentului European (PE), care promovează politici antiruse”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

Această măsură se aplică, de asemenea, unor lideri politici din statele membre UE şi unor personalităţi publice şi jurnalişti care ”au susţinut sancţiunile ilegale impuse Rusiei, au îndemnat la rusofobie sau au încălcat drepturile şi libertăţile populaţiilor rusofone”, adaugă ministerul rus.

Diplomaţia rusă nu publică lista persoanelor vizate, însă anunţă că a informat reprezentanţa europeană la Moscova cu privire la această măsură.

”Reafirmăm că orice acţiune ostilă a UE şi a statelor membre va continua în mod inevitabil să dea naştere une risposte ferme”, subliniază Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.