Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, la graniţa cu Ucraina, le-a cerut duminică locuitorilor să evacueze zonele supuse bombardamentelor care s-au intensificat în ultimele zile, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Districtul Chebekino, un oraş de 40.000 de locuitori din regiunea Belgorod, a fost lovit de sute de focuri de artilerie care au provocat, în această săptămână, moartea mai multor persoane şi au forţat mii de civili să fugă. 

„Solicit ca locuitorii din localităţilor bombardate, în special celor din districtul Chebekino, să urmeze indicaţiile autorităţilor şi să-şi părăsească temporar reşedinţa”, a indicat guvernatorul Viaceslav Gladkov.

Potrivit acestuia, evacuările trebuie să permită „salvarea de vieţi”. El adaugă că bombardamentele au lovit din nou districtele Chebekino şi Volokonovski în timpul nopţii, provocând „multe pagube”, dar fără victime.

Sute de focuri de armă din regiune, vineri şi sâmbătă, au făcut cel puţin şapte morţi şi aproximativ 30 de răniţi, potrivit autorităţilor regionale.

Duminică, guvernatorul a declarat că peste 4.000 de persoane care au fugit de bombardamentele au fost găzduite temporar în centre de primire din regiune.

Conflictul cu Ucraina, pe care Kremlinul l-a minimizat de mult, afectează acum pe deplin anumite regiuni de frontieră ruseşti, în special pe cea din Belgorod, lovită de bombardamente şi chiar de incursiuni armate.

Armata rusă a declarat joi că a respins o încercare ucraineană de a „invada” regiunea Belgorod, la o săptămână după o incursiune spectaculoasă a unor bărbaţi înarmaţi care a provocat şoc şi a arătat vulnerabilitatea graniţelor ruse.

Aceste incursiuni au fost revendicate de grupuri care pretindeau că sunt ruşi şi care luptau pentru Kiev. Autorităţile ucrainene neagă orice implicare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.