Rusia ar putea face un schimb între cei 24 de marinari ucraineni luaţi prizonieri în noiembrie în largul Crimeei ocupate şi cetăţeni ruşi deţinuţi în Ucraina, dezvăluie în ediţia de vineri ziarul Izvestia, apropiat Kremlinului, citând o sursă diplomatică rusă de rang înalt, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marinarii, luaţi prizonieri în urma unui incident armat între marinele rusă şi ucraineană în Strâmtoarea Kerci, la 25 noiembrie, au fost transferaţi câteva zile mai târziu la Moscova şi inculpaţi de intrare ilegalăpe teritoriul rus.

Sursa diplomatică citată de Izvestia subliniază că marinarii ucraineni ar urma să fie judecaţi în Rusia înaintea unui eventual schimb de prizonieri, subliniind că numeroşi ruşi deţinuţi în Ucraina ar putea face obiectul unor negocieriîn acest sens.

Nicio dată nu a fost stabilită în vederea procesului celor 24 de marinari, care se consideră prizonieri de război, un statut pe care Moscova refuză să li-l acorde.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.