Vaccinul candidat împoriva covid-19 EpiVacCorona - al doilea vaccin omologat în Rusia - s-a devedit eficient 100% în prima fază a testelor clinice, a anunţat marţi autoritatea rusă pentru protecţia consumatorului Rospotrebnadzor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Datele - care au la bază testele din fazele 1 şi 2 - au fost publicate înaintea unui test din faza 3, cel mai amplu, care vizează în general mii de participanţi, dintre care un grup este vaccinat un placebo.

”Eficienţa vaccinului are la bază eficienţa sa imunologică şi preventivă”, anunţă Rospotrebnadzor, potrivit agenţiei oficială rusă de presă Tass.

”Potrivit rezultatelor primei şi celei de a doua faze a testelor clinice, eficienţa imunologică a vaccinului EpiVacCorona este de 100%”, potrivit aceleiaşi surse.

Studiile din faza 1 şi 2 au testat siguranţa vaccinului, efectele secundare şi imunogenitatea vaccinului la 100 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, potrivit registrului public al testelor.

Teste în Rusia ale EpiVacCorona - dezvoltat de Institutul Vektor din Siberia - au început în noiembrie.

Primul vaccin dezvoltat de Rusia - Sputnik V - are o eficienţă de 92%, potrivit unor rezultate provizorii.

Rusia a anunţat că poate vaccina anul acesta împotriva covid-19 60% din populaţia rusă.

O campanie de vaccinare în masă a început săptămâna aceasta.

Rusia a anunţat pânăîn prezent 3.612.800 de contaminări cu noul coronavirus şi 66.623 de morţi dn cauza covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.