Un grup de ”sabotori” ucraineni care încerca să se infiltreze pe teritoriul Rusiei - prin regiunea Briansk, situată la frontiera cu Ucraina, unde un pilot ucrainean a fost arestat marţi - a fost respins de către Moscova, anunţă miercuri autorităţile ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Departamentul de grăniceri din cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei în regiunea Briansk a dejucat o tentativă de intrare pe teritoriul rus a unui grup de recunoaştere şi sabotaj ucrainean de 20 de bărbaţi, în apropierea satului Sluciovsk”, anunţă într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz.

”Unităţi ale forţelor armate ruse şi unităţi ale grănicerilor au deschis focul asupra inamicului”, anunţă el.

Autorităţile ruse au anunţat în ultimele săptămâni mai multe încercări de incursiune ale unor ”sabotori” din Ucraina în regiuni de la frontiera celor două ţări, vizate cu regularitate de bmbardamente de artilerie sau în atacuri cu drone.

Miercuri, FSB a anunţat că a arestat un pilot ucrainean, al cărui avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în apropierea unui sat, în regiunea Briansk.

La începutul lui martie, autorităţiule ruse au raportat altă incursiune în regiunea Briansk a unui grup din Ucraina care a deschis focul, acuză FSB, asupra unei maşini şi care a ucis doi civili şi a rănit un copil.

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a ordonat joi forţelor de securitate ”să facă tot ceea ce le stă în putere pentru a asigura securitatea populaţiei” atât în Rusia, cât şi în teritoriile ucrainene ocupate - unde mai mulţi lideri proruşi au fost asasinaţi în ultimele luni.

Ucraina nu recunoaşte în mod oficial operaţiuni de ”sabotaj” pe teritoriul rus.

Kievul dezminte orice legături cu un atentat care a avariat Podul Crimeea, în toamnă.

La începutul lui martie, sute de persoane au asistat, cu toate acestea, la funeraliile unor combatanţi din cadrul unui bataloin voluntari care acţionau pe cont propriu şi care au fost ucişi într-o misiune de sabotaj în Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.