Rusia a revendicat responsabilitatea pentru un atac cu rachete lansat miercuri asupra oraşului portuar ucrainean Odesa, în timpul unei vizite a preşedintelui Volodimir Zelenski şi a premierului grec Kyriakos Mitsotakis, afirmând că a lovit o bază de drone, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a lovit un "hangar într-o zonă portuară comercială din Odesa, în care dronele navale erau pregătite pentru luptă de către forţele armate ucrainene", a precizat Ministerul rus al Apărării pe reţelele sociale.

Volodimir Zelenski a declarat că au existat victime în urma atacului, morţi şi răniţi.

Marina ucraineană a declarat pentru Agenţia France-Presse că cinci persoane au fost ucise în atacul rusesc.

"Acesta este, cred, cel mai dur memento că aici se desfăşoară un adevărat război", a declarat premierul elen Kyriakis Mitsotakis, îndemnând alţi lideri ai Uniunii Europene să viziteze Ucraina pentru a aprecia pe deplin impactul războiului asupra civililor.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat cu fermitate "atacul josnic asupra Odesei" în timpul vizitei liderilor ucrainean şi grec. "Nimeni nu se lasă intimidat de această nouă tentativă de terorism - cu siguranţă nu cei doi lideri de pe teren şi nici curajosul popor ucrainean. Mai mult ca niciodată, suntem alături de Ucraina", a scris ea.

La rândul său, Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a transmis: "Atacul (...) este un nou semn al tacticilor laşe ale Rusiei în războiul său de agresiune împotriva Ucrainei. Este reprobabil şi nici măcar nu respectă regulile Kremlinului".

CITEȘTE ȘI Preşedintele Iohannis condamnă ferm atacul din Odesa, unde erau Zelenski şi premierul Greciei: România reafirmă sprijinul ferm pentru Ucraina, atât timp cât este nevoie

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.