Rusia anunţă vineri că a doborât 11 drone ucrainene în noaptea de joi spre vineri, iar un guvernator local anunţă că un post electric a fost avariat de una dintre drone într-un sat rus situat în apropiere de frontiera cu Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unsprezece dispozitive aeriene fără pilot ucrainene au fost distruse de sisteme de apărare aeriană (...), unul deasupra teritoriului regiunii Kaluga, iar zece deasupra regiunii Kursk”, anunţă într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

Guvernatorul din Kursk, Roman Starovoit, a anunţat anterior că această regiune de la frontiera de est a Ucrainei a fost ”atacată masiv” cu drone ucrainene.

La Belaia, la mai puţin de 25 de kilometri de frontieră, ”o dronă ucraineană a lansat două dispozitive explozive asupra unui post electric”, a anunţat într-o postare pe Telegram Roman Starovoit.

”Unul dintre transformatoarea aluat foc. Cinci localităţi şi un spital au fost private de electricitate. Echipe de pompieri s-au dus la faţa locului”, a anunţat el.

Alimentarea cu electricitate ”va fi restabilită imediat ce va fi posibil să fie restabilită în deplină siguranţă”, a adăugat guvernatorul.

Ministerul rus al Apărării a anunţat anerior într-o postare pe Telegram că a distrus două drone ucrainene deasupra regiunii vecine, Belgorod.

El preciza că o primă dronă a fost distrusă joi, către ora locală 17.00 (şi ora României), cu aproximativ patru ore înainte ca o a doua dronă să fie doborâtă ”deasupra regiunii Belgorod de către sisteme de apărare aeriană”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.