Ministrul rus al Apărării acuză vineri Ucraina de o continuare a bombardamentelor şi încălcarea unui armistiţiu unilateral anunţat de către Vladimir Putin, pe care Kievul nu l-a acceptat şi pe care l-a denunţat drept o strategie cinică, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin a ordonat joi un armistiţiu de 36 de ore, începând de vineri de la prânz şi până la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, respins de către Kiev drept o ”ipocrizie”.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză Moscova de folosirea Crăciunului drept ”acoprire” pentru a se reaproviziona şi a opri înaintarea ucraineană în Donbas.

Preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat scepticismul faţă de armistiţiu şi s-a declarat ”reticent să răspundă la tot ceea ce zice Putin”.

”În pofida faptului că azi, 6 ianuarie, începând de la ora 12.00, trupele ruse respectă regimul încetării focului, regimul de la Kiev continuă să bombardeze aşezări şi poziţii ale trupelor ruse”, acuză în acest comunicat ministerul rus.

”În direcţia Krasno-Limanski, Forţele armate ale Ucrainei au efectuat patru atacuri cu mortier vizând poziţii ruseşti. În zona aşezării Bilohorivka, în republica populară (de la) Lugansk, (au avut loc) trei atacuri de artilerie”, precizează ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.