Ministerul rus al Apărării a acuzat joi seară Turcia că trimite ilegal drone în regiunea siriană Idlib pentru a-i susţine pe rebelii care luptă forţele guvernamentale ale preşedintelui Assan ţi că îi susţine cu artilerie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acuzaţia a venit după ce rebelii sirieni susţinuţi de forţele turce au anunţat că au recucerit oraşul Saraqeb, aflar la o intersecţie de drumuri, marcând prima victorie a rebelilor în faţa ofensivei guvernamentale.

Televiziunea rusă de stat a relatat joi că specialişti militari turci din Idlib se folosesc de rachete de umăr pentru a încerca să doboare avioane ruseşti şi siriene.

Ministerul rus al Apărării a afirmat că Turcia încalcă acordurile convenite cu Rusia referitoare la Siria. Astfel, o dronă turcească a intrat ilegal în spaţiul aerian al Siriei, marţi, şi a fost distrusă de apărarea aeriană a guvernului sirian în timp ce se pregătea să tragă în trupele guvernamentale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.