Rusia a lansat peste noapte un amplu atac aerian asupra Ucrainei, vizând capitala şi diverse oraşe, din est până în vest, cea mai mare parte a ţării petrecându-şi noaptea cu sirenele de raid aerian care au sunat timp de mai multe ore, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statul Major General al forţelor armate ucrainene a declarat că, potrivit informaţiilor preliminare, sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât 28 din cele 30 de drone Shahed, de fabricaţie iraniană, lansate de Rusia.

Forţele şi apărarea aeriană  au identificat şi distrus în spaţiul aerian din jurul Kievului 20 de ţinte inamice, a declarat Serhii Popko, şeful administraţiei militare de la Kiev. "Un alt atac aerian masiv asupra capitalei", a scris Popko pe Telegram.

Administraţia militară din Liov, un oraş cu aproximativ 700.000 de locuitori aflat la 70 de kilometri de graniţa cu Polonia, ţară membră a NATO, a anunţat că Rusia a lovit o "infrastructură esenţială" din oraş, provocând un incendiu.

 Potrivit rapoartelor preliminare, nu s-au înregistrat victime.

Iurii Malaşko, şeful administraţiei militare a regiunii Zaporojie din sud-estul Ucrainei, a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că raidul Rusiei a vizat infrastructura de telecomunicaţii şi ferme agricole
Nu au fost raportate victime în Zaporojie.

Comandamentul militar suprem a declarat că Rusia a lansat şapte rachete în atacul asupra regiunilor Zaporojie, potrivit rapoartelor preliminare.

Rusia nu a făcut deocamdată comentarii despre atacurile lansate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.