Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte patru au fost rănite luni într-un atac rusesc asupra oraşului ucrainean Hmelniţki, în timp ce Moscova a lansat cel puţin 14 drone asupra Ucrainei, dintre care 11 au fost doborâte, majoritatea în regiunea Kiev, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe Telegram, primarul din Hmelniţki, Oleksandr Simcişîn, a declarat că una dintre persoanele decedate era un angajat al Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei, care "a murit la datorie".

"Un alt atac terorist masiv asupra comunităţii din Hmelniţki. De data aceasta, inamicul a folosit o dronă. Până în prezent, există un mort şi 4 răniţi. O serie de clădiri au fost avariate. Incendiile sunt în curs de stingere", a declarat primarul.

Ulterior, Serhi Hamali, şeful administraţiei militare din regiunea Hmelniţki, a declarat că încă o persoană a murit în urma atacului, şi aceasta fiind tot un angajat al serviciilor care salvează vieţile oamenilor. "Din nefericire, există încă un deces, la spital", a declarat Hamali într-o postare pe Telegram. "Medicii nu au putut salva viaţa unui alt salvator", a afirmat oficialul.

Oraşul Hmelniţki este situat la aproximativ 322 de kilometri sud-vest de Kiev.

Autorităţile ucrainene au declarat anterior că 11 din cele 14 drone Shahed lansate luni de Rusia au fost doborâte, majoritatea fiind distruse în apropierea capitalei.

Sirenele au început să sune luni dimineaţa devreme, după ce Rusia a lansat atacuri cu drone fabricate în Iran, a declarat armata ucraineană într-o postare pe Telegram.

"Atacul cu drone a fost de fapt efectuat în două valuri, prelungite cât mai mult posibil. De aceea, alarma de raid aerian nocturn din Kiev a durat timp de 5 ore şi jumătate", a declarat administraţia militară a oraşului Kiev într-un comunicat.

Până în prezent, nu au fost raportate victime sau lovituri asupra unor instalaţii de infrastructură, potrivit lui Serhii Popko, şeful administraţiei militare a oraşului Kiev.

Între timp, forţele ruseşti îşi concentrează eforturile pe desfăşurarea de operaţiuni ofensive în estul Ucrainei, a declarat luni Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Forţele ucrainene au respins 81 de atacuri ruseşti în jurul oraşelor Kupiansk, Lîman, Bkhmut, Avdiivka şi Şahtarsk în ultimele 24 de ore, a declarat acesta, adăugând că "ameninţarea atacurilor cu rachete ruseşti rămâne ridicată pe întreg teritoriul Ucrainei".

"Inamicul încearcă să distrugă infrastructura critică a ţării noastre, continuă să efectueze lovituri şi bombardamente de artilerie asupra instalaţiilor civile şi a locuinţelor civile", a declarat Statul Major General. "Inamicul efectuează în mod constant recunoaşteri aeriene pentru a-şi ajusta loviturile", precizează sursa ucraineană.

De asemenea, forţele ruseşti au tras de peste 50 de ori cu sisteme de rachete cu lansare multiplă, vizând infrastructura civilă din regiunea Doneţk şi regiunea Herson, în sudul ţării, a comunicat Statul Major General. "Există civili ucişi şi răniţi, clădiri civile au fost distruse şi infrastructura civilă a fost avariată", a precizat acesta.

Atacurile ruseşti au ucis cel puţin o persoană şi au rănit alte două în regiunea Herson în ultimele 24 de ore, potrivit administraţiei militare regionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.