Familiile victimelor zborului MH17 au cerut luni să se facă dreptate celor 298 de pasageri ai Boeingului 777, doborât în estul Ucrainei, la procesul în care sunt judecaţi în contumacie patru gradaţi proruşi, acuzaţi de parchetul olandez de crimă, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O echipă internaţională de anchetatori, condusă de către Olanda, a stabilit în 2018 că avionul a fost doborât cu o rachetă de tip Buk, care provenea de la a 53-a Brigadă antiaeriană rusă, cu baza la Kursk, în apropierea frontierei cu Ucraina.

Olanda, care a pierdut 198 de cetăţeni în această dramă, a acuzat în mod deschis Moscova, care a negat întotdeauna orice implicare.

Aproximativ 90 de rude ale victimelor - olandeze, dar şi australiene sau malaysiene - urmează să depună mărturie în zilele următoare.

Familiilor victimelor MH17 le este greu să-şi facă doliul, atât timp cât cei care se fac vinovaţi de dramă nu ajung după gratii.

Verdictul în acest proces-fliviu ar putea fi pronunţat peste un an de zile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.