Directoarea redacţiei şi directorul publicaţiei Closer au fost condamnaţi marţi la pedeapsa maximă - plata unei amenzi în valoare de 45.000 de euro fiecare, de către Tribunalul Corecţional din Nanterre, din cauza publicării în 2012 a unor fotografii în care Kate Middleton era surprinsă topless, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi fotografi, care au negat orice implicare, au fost condamnaţi fiecare la plata unei amenzi în valoare de 10.000 de euro, dintre care 5.000 de euro cu suspendare.

Toţi inculpaţii au fost găsiţi vinovaţi de încălcarea intimităţii vieţii private sau de complicitate.

Ei vor plăti împreună suma de 50.000 de euro cu titlu de despăgibiri fiecăruia dintre soţi.

Cuplul a cerut despăgubirii în valoare de 1,5 milioane de euro.

Decizia cu privire la acordarea unor despăgubiri ”este conformă jurisprudenţei”, a comentat avocatul revistei people, Paul-Albert Iweins, care a precizat că se ”felicită” din această cauză.

El a apreciat în schimb că amenda este ”exagerată având în vedere că este vorba despre un simplu caz de ordin privat”.

Avocatul cuplului princiar britanic, Jean Veil, nu a dorit să comenteze înainte să discute cu clienţii, afirmând că ”Palatul (Kensington) se va exprima” în urma acestei hotărâri.

FAPTE ”DEOSEBIT DE DUREROASE”

În cursul audierilor, la începutul lui mai, avocatul a citit o scrisoare în care prinţul William denunţa fapte ”deosebit de dureroase, deoarece ne amintesc hărţuirea de la decesul mamei” sale, prinţesa Diana.

Imaginile - publicate pe 14 septembrie 2012 în Closer - îi surprind pe Kate şi pe William pe marginea piscinei unui domeniu luxos din Luberon.

Ducesa de Cambridge purta, în aceste imagini, doar un slip de baie.

Cu o săptămâna înainte de Closer, pe 7 septembrie 2012, cotidianul regional La Provence a publicat o fotografie în care ducesa era surprinsă într-un costum de baie.

Directorul de la acea vreme al publicaţiei, Marc Auburtin, a fost condamnat la plata unei amenzi în valoare de 1.500 de euro - cu suspendare -, iar fotografa Valérie Suau la plata unei amenzi în valoare de 1.000 de euro - tot cu suspendare.

Ei au fost condamnaţi, de asemenea, să plătească despăgubiri în valoare de 3.000 de euro cuplului princiar

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.