Înalţi oficiali ai aproximativ 24 dintre principalele servicii de informaţii din lume au avut o întâlnire secretă în contextul summitului de securitate Shangri-La Dialogue din Singapore, au declarat cinci persoane pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel de întâlniri sunt organizate de guvernul din Singapore şi au avut loc discret într-un loc separat, alături de summitul de securitate. Întâlnirile nu au fost raportate anterior.

Statele Unite au fost reprezentate de Avril Haines, directoarea Serviciului Naţional de Informaţii. Printre ţările reprezentate s-a numărat şi China, în ciuda tensiunilor dintre cele două superputeri.

“Reuniunea este un punct important pe agenda internaţională din umbră”, a spus o persoană care cunoaşte discuţiile. „Având în vedere gama de ţări implicate, nu este un festival de meserii, ci mai degrabă o modalitate de a promova o înţelegere mai profundă a intenţiilor”.

Toate cele cinci surse care au vorbit despre reuniune au refuzat să li se precizeze numele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.