Întâlniri de urgenţă în care sunt implicaţi membri ai familiei regale au loc, marţi, la Palatul Buckingham în urma acuzaţiilor făcute de prinţul Harry şi soţia lui în interviul acordat pentru emisiunea „The Oprah Winfrey Show”, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corespondentul BBC la Palat a spus că este „tot mai dificil pentru Buckingham să nu spună nimic” despre acuzaţiile făcute de cei doi în programul special difuzat duminică seară de CBS şi luni seară de ITV.

Jurnalistul a spus că reprezentanţii Palatului „nu vor să se simtă presaţi să spună ceva”.

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan Markle, au vorbit, în cadrul programului special „The Oprah Winfrey Show”, despre familia regală şi relaţiile încordate, au dezvăluit că s-au simţit izolaţi în interiorul ei, că au rămas fără sprijin financiar şi că nunta lor a avut cu trei zile înainte de ceremonia transmisă în întreaga lume. Ei au făcut acuzaţii de rasism, care nu îi implică pe regina Elizabeth II şi pe prinţul Philip. Harry a mărturisit că relaţia cu tatăl lui, prinţul Charles, s-a deteriorat, dar că „vindecarea” acesteia reprezintă una dintre priorităţile lui. 

Ministrul din umbră al Educaţiei, Kate Green, a declarat că acuzaţiile făcute de Meghan sunt „cu adevărat tulburătoare şi şocante”.

„Dacă sunt acuzaţii de rasism, mă aştept ca Palatul să le abordeze cu cea mai mare seriozitate şi să le ancheteze”, a declarat ea pentru Sky News.

Liderul laburiştilor, Keir Starmer, a afirmat că acuzaţiile făcute de Meghan referitor la rasism şi lipsa de sprijin emoţional şi psihologic ar trebui luate „foarte în serios”.

Prim-ministrul Boris Johnson a refuzat luni să comenteze şi a spus doar că „întotdeauna am avut cea mai mare admiraţie pentru regină şi rolul unificator pe care îl are”.

„Când vine vorba despre probleme ce au de-a face cu familia regală, cel mai bun lucru pentru un prim-ministru este să nu spună nimic”, a completat el.

Meghan Markle, în vârstă de 39 de ani, actriţă cu origini afro-americane, a spus că remarcile privitoare la culoarea pielii fiului ei au fost făcute în prezenţa prinţului Harry, care i le-a relatat ulterior. În plus, ea a afirmat că familia regală nu a vrut ca Archie, născut în 2019, să fie prinţ, lăsând să se înţeleagă că îngrijorarea privind culoarea pielii lui a dus la acest lucru.

Copiii cuplului nu devin automat prinţi sau prinţese, confrom unei legi care a fost adoptate în 1917, ci doar dacă regina intervine.

Merkle nu a dat nume, iar prinţul Harry i-a confirmat apoi lui Oprah Winfrey că nu este vorba nici despre regină, nici despre prinţul consort.

Interviul a fost filmat în casa unui prieten, a spus jurnalista, care a ţinut să precizeze că cei doi nu au fost plătiţi să stea de vorbă cu ea. Casa din California, unde cuplul s-a mutat anul trecut, aparţine mogulului media Tyler Perry.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.