Subsecretarul David Hale de la Departamentul de Stat american însărcinat cu Afaceri Politice şi adjunctul ministrului rus de externe Serghei Riabkov s-au întâlnit la Helsinki şi au evocat relaţiile între Statele Unite şi Rusia, anunţă diplomaţie americană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această reuniune în capitala finlandeză intervine în urma unei întâlniri între preşedinţii american Donald Trump şi rus Vladimir Putin în marja summitului G20 în Japonia, la sfârşitul lui iunie, pe fondul unor tensiuni între cele două ţări pe tema războaielor din Siria şi Ucraina şi unui amestec rus în alegerile americane în 2016.

Putin aprecia recent, într-un interviu televizat, că relaţiile ruso-americane ”merg din rău n mai rău”.

”Subsecretarul a subliniat că Statele Unite ar vrea să-şi reducă divergenţele şi să-şi consolideze cooperarea cu Rusia într-un număr de provocări mondiale, însă acţiuni negative ale Rusiei continuă să constituie un obstacol în calea unor progrese în relaţia bilaterlaă”, afirmă într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Departamemtului de Stat Morgan Ortagus.

Cei doi diplomaţi au evocat provocări regionale în Europa, Orientul Mijlociu şi Asia, anunţă ea, fără să facă alte precizări.

Riabkov a declarat pentru agenţii ruse de presă că a discutat cu Hale despre problema venezueleană, fără să ajungă la vreo înţelegere, în contextul în care Moscova îl susţine pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, iar Washingtonul îl recunoaşte drept preşedinte interimar pe liderul opoziţiei Juan Guaido.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.