Reţeaua de socializare cumpărată de Elon Musk era afectată de disfuncţii miercuri - era imposibil să se actualizeze şirul tweeturilor şi s se vadă ultimele tweeturi -, o pană generalizată, potrivit site-ului Downdetector, în mai multe ţări din lume, în care se afişa mesajul ”s-a produs o eroare”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Franţa, semnalări au început către ora locală 11.00 (12.00, ora României), peste 1.400 către ora locală 11.30 (12.30, ora României). Ele păreau să scadă o oră mai târziu, la 314.

Alte semnalări ale penei au  avut loc în India, Regatul Unit, Statele Unite, Italia sau Japonia.

Twitter nu a făcut niciun comentariu imediat.

Reţeaua s-a confruntat cu probleme tehnice în ultimele luni, la sfârşitul lui decembrie mai ales, acând utilizatorii nu se puteau conecta la cont sau nu puteau consulta anumite conturi.

Pene perturbă cu regularitate platformele digitale, însă întreruperi de lungă durată ale serviciilor rămân o excepţie.

Această împotmolire tehnică are loc într-un moment sensibil pentru Twitter, care se află în haos după cumpărarea sa de către Elon Musk cu 44 de miliarde de dolari, în octombrie.

Multiantreprenorul a concediat numeroşi salariaţi - inclusiv în echipe care se ocupă de mentenanţa tehnică a platformei şi a lansat mai multe şantiere, inclusiv certificarea plăţii sau modificarea tweeturilor.

O analistă de la Insider Intelligence, Jasmine Enberg, estimează că reţeaua de socializare - care avea peste 368 de milioane de utilizatori lunari în lume în 2022 - urmează să piardă 32 de milioane de utilizatori până în 2024, din cauza proliferării unor conţinuturi toxice şi/sau creşterii numărului penelor.

”Personalul este redus la un schelet, există aşadar foarte puţini oameni care să rezolve problemele tehnice şi pe cele care ţin de moderarea conţinuturilor”, subliniază ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.