Raiduri coordonate în cinci ţări - Germania, Letonia, Lituania, Olanda şi Canada - au condus la arestarea a trei persoane suspectate de trafic de mărfuri către Rusia susceptibile să fie folosite în scopuri militare, anunţă Agenţia judiciară europeană EUROJUST, cu sediul la Haga, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile din Germania, Letonia, Lituania, Canada şi Olanda au efectuat o anchetă comună cu privire la un export de echipament tehnologic şi de laborator care încalcă sancţiuni impuse de uniunea Europeană (UE) Moscovei după invazia Ucrainei.

Poliţia olandeză a deschis o anchetă la sfârşitul anului trecut, care a permis descoperirea ”unei reţele de întreprinderi folosită în ocolirea interdicţiei de export în Rusia”, precizează Eurojust.

Servicul olandez de informaţii şi anchete fiscale (FIOD) a anunţat că doi bărbaţi, în vârstă de 56 şi 57 de ani, au fost arestaţi, suspectaţi de faptul că sunt directorii unei întreprinderi olandeze care expediază mărfuri către Rusia prin Europa de Est.

O femeie în vârstă de 54 de ani a fost arestată, suspectată de participare la această operaţiune.

Potrivit radiodifuzorului public olandez NOS, aceste mărfuri introduse prin contrabandă valorează sute de mii de euro.

Uniunea Europeană (UE) a impus Rusiei 12 serii de sancţiuni fără precdent, după invazia Ucrainei, la 24 februarie 2022.

Un oficial european declara săptămâna trecută că Bruxellesul vrea să impună o nouă serie de sanţciuni Rusiei, în februarie, la marcarea a doi ani de la invazia rusă a Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.