Prim-ministrul ungar Viktor Orban a anunţat sâmbătă că, începând cu 18 mai, vor fi ridicate, gradual, restricţiile impuse în Budaptesta, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie a fost luată la două săptămâni după ce în restul ţării au fost ridicate restricţiile.

„A devenit clar că am reuşit să gestionăm curba epidemiologică şi în Budapesta”, a spus Orban într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook. „Astfel, putem trece la a doua fază defensivă şi în Budapesta, cu precauţie”.

În urmă cu două săptămâni, Guvernul a ridicat anumite restricţii în afara capitalei, permiţând redeschiderea magazinelor şi teraselor localurilor, fără un orar fix, dar şi a piscinelor în aer liber. Purtarea măştilor a rămas obligatorie în magazine şi în transportul public.

Şcolile rămân închise la nivel naţional până la finalul lunii mai.

Potrivit unei analize Reuters, economia Ungariei este aşteptat să scadă cu 4% anul acesta din cauza crizei sanitare.

Până sâmbătă, în Ungaria - ţară cu 7,9 milioane de locuitori - au fost înregistrate 448 de decese dintre cele 3.473 de contaminări cu noul coronavirus. Din total, mai mult de 1.600 de cazuri au fost depistate în Budaptesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.