Fostul candidat republican în alegerile prezidenţiale din 2012 Mitt Romney şi-a exprimat miercuri îngrijorarea profundă cu privire la conversaţia purtată la telefon de către Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, a cărei transcriere a fost publicată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reacţia mea este aceeaşi ca acum câteva zile: acest lucru rămâne profund îngrijorător şi vom vedea unde conduce”, a declarat la CNN senatorul din Utah.

Transcrierea convorbirii telefonice între Trump şi Zelenski arată că preşedintele american i-a cerut omologului său ucrainean o anchetă cu privire la familia potenţialului său rival democrat în alegerile prezidenţiale din 2020 Joe Biden.

”ŞANTAJ MAFIOT”

Pe de altă parte, preşedintele Statelor Unite a exercitat un ”şantaj mafiot” asupra omologului său ucrainean, a denunţat miercuri alesul democrat Adam Schiff, după ce a consultat transcrierea.

Este ”şi mai copleşitor decât ceea ce eu sau mulţi alţii ne-am imaginat”, ”aceste note reflectă un şantaj mafiot clasic”, a declarat presei preşedintele Comisiei Informaţiilor din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

Casa Albă a făcut ublică transcrierea miercuri.

Acest apel telefonic, care a avut loc în iulie, i-a determinat pe democraţi să lanseze o procedură de punere sub acuzare solemnă a lui Trump, o primă etapă în vederea destituirii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.