Republicanii au cerut sâmbătă ca fiul fostului vicepreşedinte Joe Biden, şi avertizorul care a declanşat procedura de destituire a preşedintelui Donald Trump să fie chemaţi să depună mărturie la audierile publice care vor începe săptămâna viitoare, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Democraţii, care controlează Camera Reprezentanţilor, este posibil să respingă prezenţa lui Hunter Biden şi a avertizorului neidentificat la audierile ce vor începe miercuri.

Devin Nunes, republican din House Intelligence Committee, i-a inclus pe cei doi pe o listă de martori propuşi pe care a trimis-o lui Adam Schiff, preşedintele democrat al forului.

În scrisoare, Nunes a spus că democraţii urmăresc „un proces de destituire fals” care reprezintă un abuz la adresa lui Trump. El l-a acuzat pe Schiff că a fabricat dovezi pentru a pune apelul telefonic ce stă în centrul anchetei „într-o lumină sinistră”.

Trump s-a folosit de apelul din 25 iulie pentru a face presiuni asupra preşedintelui ucrainean Volodymir Zelenski să îi investigheze pe Joe şi Hunter Biden, a spus avertizorul.

Joe Biden, fost vicepreşedinte, este candidatul principal al democraţilor pentru a fi nominalizat să intre în cursa pentru prezidenţiale de anul viitor cu republicanul Trump, care doreşte un al doilea mandat. 

În timpul mandatului de vicepreşedinte, fiul lui se afla la conducerea Burisma, companie de energie din Ucraina.

Donald Trump şi republicanii neagă acuzaţia că preşedintele SUA a căutat ajutor în străinătate pentru a avea de câştigat politic.

Audieri cu uşile închise în acest caz au loc de trei săptămâni.

Dacă Reprezentanţii îl pun sub acuzare pe Trump, Senatul, controlat de republicani, va susţine un proces în urma căruia preşedintele ar putea fi destituit. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.