Reprezentanţi ai Facebook şi Twitter îşi vor apăra companiile, miercuri, în Congresul american faţă de ceea ce politicienii consideră un eşec în combaterea tentativelor venite din străinătate de a influenţa politica Statelor Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sheryl Sandberg, COO al Facebook, care va depune mărturie alături de Jack Dorsey, CEO al Twitter, va recunoaşte în faţa Comitetului pentru Informaţii din Senat că Facebook a răspuns lent faţă de eforturile Rusiei de a interveni în alegerile americane din 2016.

„Am eliminat sute de pagini şi conturi care aveau un comportament neautentic - însemnând că induceau în eroare privind identitatea şi acţiunile lor”, a declarat Sandberg într-o mărturie scrisă, transmisă marţi.

Facebook, Twitter şi alte companii tehnologice se apără de mai multe luni privind activitatea politică desfăşurată pe site-urile lor şi siguranţa conturilor utilizatorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.