O repetiţie a ceremoniei învestirii preşedintelui ales Joe Biden - prevăzută iniţial duminică - a fost amânată din cauza unor îngrijorări cu privire la securitate, dezvăluie site-ul Politico, citând două surse la curent cu dosarul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această repetiţie a fost programată luni, potrivit site-ului, cu două zile înainte ca învingătorul în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie să depună jurământul.

Potrivit surselor citate de ste, echipa lui Biden a anulat, de asemenea, o vizită cu trenul - prevăzută iniţial luni - de la Wilmington, în Delaeware, unde se află reţedinţa preşedintelui ales, la Washington, tot din motive de securitate.

Contactate de Reuters, serviciile lui Joe Biden nu au comentat imediat..

Securitatea a fost consolidată la Washington, în urma incidentelor sângeroase care au avut loc la capitoliu la 6 ianuarie, în care susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au încercat să împiedice Congresul să certifice victoria lui Joe Biden în alegeri.

În mod tradiţional, sute de mii de vizitatori vin în capitala americană la ceremonia de învestire.

Însă evenimentul din acest an a fost redus, din cauza crizei sanitare cauzate de pandemia covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.