Relaţiile Uniunii Europene cu Rusia, deja tensionate, probabil se vor înrăutăţi, avertizează şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, care îndeamnă statele membre UE să nu lase Moscova să le dezbine, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Relaţiile Uniunii cu Rusia se află la ”cel mai scăzut nivel”, iar probabilitatea ca ele să se îmbunătăţească pe termen scurt rămâne un ”proiect îndepărtat”, apreciază Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate Josep Borrell.

Borrell lansează aceste avertismente în timp ce preşedinţii american Joe Biden şi rus Vladmir Putin participă la un summit important, la Geneva, în contextul unor tensiuni între Occident şi Kremlin.

Borrell a făcut aceste declaraţii la prezentarea recomandărilor sale în vederea unei noi strategii europene faţă de Rusia.

Şefii de stat şi de guverne UE urmează să dezbată acastă strategie la următorul summit european, prevăzut la 24-25 iunie.

Cei 27 sunt împărţiţi în privinţa abordării Moscovei.

Rusia este cel mai important furnizor de gaze naturale în UE şi joacă un rol important într-o serie de conflicte şi probleme internaţionale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.