Într-un mesaj video, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii le-a cerut liderilor prezenţi la COP26 „să se ridice deasupra politicilor de moment” şi „să constate că vremea cuvintelor a trecut, fiind timpul pentru acţiune”, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea a spus că „istoria ne-a arătat că atunci când naţiunile se unesc pentru o cauză comună există întotdeauna loc de speranţă”. 

Suverana în vârstă de 95 de ani a renunţat la participarea la conferinţa pentru climă de la Glasgow. Ea a fost sfătuită săptămâna trecută de medici să se odihnească după ce a fost supusă unor investigaţii medicale. 

Regina a spus: „Este o mare mândrie pentru mine că rolul major pe care soţul meu l-a avut în a încuraja oamenii să protejeze fragila noastră planetă a fost transmis fiului nostru cel mare, Charles, şi băiatului său William. Sunt foarte mândră pentru ei”. 

„Este speranţa multora că moştenirea acestui summit - scrisă în cărţi de istorie care urmează să fie publicate - vă va arăta vouă liderii care nu au pierdut oportunitatea; şi că veţi răspunde la chemările generaţiilor viitoare”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.