Regina Elizabeth a II-a a efectuat joi prima sa vizită importantă de la începutul crizei sanitare cauzată de pandemia covid-19, în martie, la un laborator militar care a participat la ancheta cu privire la otrăvirea cu noviciok a fostului dublu agent rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia, în 2018, relatează Reuters.
Experţi de la laboratorul ”top-secret” din Porton Down, în sud-vestul Angliei, au stabilit că acest agent neurotoxic dezvoltat de către armata sovietică în anii '70 şi '80 a fost folosit împotriva lui Serghei şi Iuliei Skripal, găsiţi inconştienţi pe o bancă publică, în oraşul Salisbury, în marte 2018.
The Queen, with The Duke of Cambridge, visits @dstlmod and formally opens the new Energetics Analysis Centre - a state-of-the-art building dedicated to scientific research and analysis to protect the UK against terrorist and criminal threats relating to explosives. pic.twitter.com/7AUzA8bZ8Y
— The Royal Family (@RoyalFamily) October 15, 2020
Ei au supravieţuit atacului, imputat unor agenţi ruşi susţinuţi de Moscova, însă o femeie, Dawn Sturgess, a murit după ce a pus mâna pe sticla care conţinea otrava.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Aceeaşi substanţă a fost identificată în organismul opozantului rus Aleksei Navalnîi, care a primit îngrijiri la Berlin.
Kremlinul respinge orice responsabilitate în ambele cazuri.
În prima sa apariţie publică în afara Castelului Windsor, în care şi-a petrecut carantina, regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 94 de ani, a fost însoţită de către nepitul său, prinţul William.

Ei inaugurează un nou departament al laboratorului specializat în analiza medico-legală a substanţelor explozive.
De la începutul crizei sanitare cauzate de pandemia covid-19, regina a apărut în public doar în iunie, cu ocazia unei defilări militare organizate de ziua sa de naştere, la Castelul Windsor, şi la ceremonia înnobilării lui Sir Tom Moore, căpitanul în vârstă de 100 de ani care a emoţionat o mare parte a opiniei publice strângând fonduri pentru susţinerea serviciilor de sănătate, depăşite de pandemie.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.