Regina Elizabeth II i-a acordat vineri titlul de cavaler veteranului Tom Moore, recunoscându-i astfel meritele pentru că a ridicat moralul conaţionalilor lui în timpul perioadei de izolare şi a strâns suma record de 33 de milioane de lire sterline în sprijinul lucrătorilor sanitari britanici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veteranul din cel de-al Doilea Război Mondial a atras atenţia cu iniţiativa sa de a strânge 1.000 de lire sterline pentru NHS făcând o sută de ture de grădină până ce va împlini 100 de ani.

Cele o sută de ture au fost finalizate la jumătatea lunii aprilie, iar la acel moment strânsese 12 milioane de dolari. Donaţiile au continuat să vină şi au ajuns la 33 de milioane de lire sterline.

Regina l-a omagiat pe Moore la Castelul Windsor, folosind sabia sa specială.

Căpitanul a fost avansat în grad de colonel la cea de-a 100-a aniversare. La finalul lunii aprilie, el a devenit cel mai în vârstă artist care a ajuns pe primul loc în topul britanic al single-urilor. Reuşita lui se datorează coverului „You’ll Never Walk Alone”, înregistrat în colaborare cu Michael Ball şi corul NHS Voices of Care.

Născut pe 30 aprilie 1920, el a fost inginer înainte de a se înrola şi a fost trimis în India şi Birmania (Myanmar).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.