Regina Elizabeth a II-a, căreia medicii săi i-au recomandat să se odihnească cel puţin două săptămâni, este ”într-o formă foarte bună”, a anunţat premierul său Boris Johnson într-un interviu, în marja summitului G20, la Roma, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am vorbit cu Majestatea Sa şi este într-o formă foarte bună”, a declarat şeful Guvernului britanic într-un interviu acordat postului britanic Channel 4, în care dă asigurări despre starea sănătăţii suveranei în vârstă de 95 de ani.

”Ea trebuie pur şi simplu să urmeze sfaturile medicilor săi şi să se odinnească”, a continuat Boris Johnson.

”Cred că toată ţara se gândeşte la ea”, a adăugat el.

Regina, care a petrecut o noapte la spital, săptămâna trecută, în vederea unor ”examene preliminare”, potrivit Palatului Buckingham, a fost nevoităsă-şiamâne deplasarea la COP26 la Glasgow, în Scoţia, la câteva zile după ce a renunţat la o vizită în Irlanda de Nord.

Suverana este necesar să renunţe la orice deplasare oficială timp de încă două săptămâni, a anunţat vineri seara Palatul Buckingham.

Ea va putea, însă, să continue să relizeze ”sarcin uşoare”, inclusiv audienţe prin vieoconferinţă, precizează palatul.

Regina nu poate, astfel, să participe la Festivalul Amintirii de la 13 noiembrie, care aduce un omagiu militarilor britanici şi din Commonwealth, dar ”are intenţia fermă” să fie prezentă la evenimentul care marchează Duminica Amintirii, la o zi după ceremonia la cenotaful de la Londra, se aratăîn comunicatul regal.

Regina nu a mai depus personal jerbe de flori la monument din 2017, însă asistă la ceremonie din balconul Ministerului de Externe, scrie în edţia de sâmbătă ziarul Times.

Reginei i s-a recomandat odihnă la 20 octombrie, la o zi după o recepţie la Castelul Windsor, unde a apărut discutând cu premierul Boris Johnson, omul de afaceri american Bill Gates şi John Kerry.

Ultima sa apariţie în ochiul public a avut loc joi, când a remis, într-o audenţă prin videoconferinţă, Medalia de Aur a Poeziei poetului englez David Constantine.

O înregstrare video de 24 de secunde a fost dfuzată de către Palatul Buckingham, în care regine apare zâmbind şi discutând online cu poetul.

Elizabeth a II-a, al cărei soţ, prinţul Philip a murit în aprilie la vârsta de 99 de ani, a fost văzută recent mergând cu ajutorul unui baston - o premieră din 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.