Regele Vajiralongkorn a numit ca fiind „nepotrivită” candidatura surorii sale la funcţia de prim-ministru în alegerile din martie, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-un comunicat al palatului, regele a afirmat că un astfel de act ar „sfida cultura naţiunii”.
 
Prinţesa Ubolratana Mahidol, în vârstă de 67 de ani, va fi candidată din partea unui partid aliat cu fostul prim-ministru controversat Thaksin Shinawatra.
 
Această decizie ar încălca tradiţia familiei regale de a nu se implica în politică.
 
Analiştii susţin că intervenţia regelui va duce cel mai probabil la descalificarea lui Mahidol de către comisia electorală pe 24 martie.
 
Scrutinul este urmărit îndeaproape ca fiind prima şansă a Thailandei de a se întoarce la democraţie după cinci ani de dictatură militară.
 
Într-un comunicat al palatului transmis pe toate televiziunile, regele a afirmat: „Deşi a renunţat în scris la toate titlurile regale, ea şi-a menţinut statutul şi s-a comportat ca şi cum ar face parte din dinastia Chakri”.
 
„Implicarea unui membru important al familiei regale în politică, în orice fel, este considerat un act care trădează tradiţiile naţiunii, obiceiurile şi cultura şi este astfel extrem de nepotrivit”, a adăugat el, făcând referire la un pasaj din Constituţie care cere familiei regale să rămână neutră.
 
Prinţesa a absolvit Massachusetts Institute of Technology şi, după ce s-a căsătorit cu un cetăţean american în 1972, a renunţat la titulatura regală. După divorţ, ea s-a întors în Thailanda în 2001 şi a început să participe la activităţile familiei regale.
 
Ea este activă pe reţelele sociale şi a apărut în mai multe filme thailandeze.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.