Regele Salman al Arabiei Saudite, în vârstă de 88 de ani, a fost internat la spital în vederea unor ”examene de rutină”, anunţă miercuri curtea regală, într-o rară declaraţie publică despre starea sănătăţii monarhului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Examenele se desfăşoară la Spitalul specializat King Faisal, în oraşul de coastă Jeddah, la Marea Roşie, şi urmau să dureze ”câteva ore”, potrivit agenţiei oficiale saudite de presă SPA.

Regele Salman bin Abdulaziz Al Saud este capul regatului de la Golful Persic din 2015, însă ţara este condusă de facto de către fiul acestuia, Mohammed bin Salman, în vârstă de 38 de ani, numit prinţ moştenitor în 2017.

Presa de stat a difuzat marţi imagini cu monarhul participând la o şedinţă a Consiliului de Miniştri.

APARIŢII PUBLICE RARE

Ultima spitalizare a regelui a avut loc în mai 2022.

Internat în vederea unor examene medicale, şi anume o colonoscopie, el a petrecut o săptămână în spital ”pentru a se odihni”, anunţa SPA la acea vreme.

În ultimii ani, regele Salman a apărut tot mai rar în public, alimentând zvonuri cu privire la starea sănătăţii sale.

El a fost supus unei operaţii la vezica biliară în iulie 2020 şi a fost spitalizat în martie 2020 în vederea unor ”teste medicale” şi în vederea înlocuirii bateriei stimulatorului cardiac pe care-l poartă.

Înainte de a accede la tron, Salman a fost guvernatorului Riadului timp de zeci de ani şi ministrul Apărării.

Domnia sa a fost marcată de reforme sociale şi economice importante în vederea diversificării economiei primului exportator de ţiţei din lume, iniţiate de către fiul său.

Ambiţiosul prinţ Mohammed a desfăşurat o vastă campanie de reprimare care l-a ajutat să-şi consolideze puterea, potrivit unor analişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.