Regele Juan Carlos a fost operat cu succes, sâmbătă, pentru a-i fi înlocuită proteza artificială care i-a fost implantată în genunchiul drept în urmă cu şapte ani, a informat Spitalul Universitar La Moraleja, unde a fost internat, transmite EFE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Intervenţia, care a durat 90 de minute, s-a desfăşurat în condiţii normale şi rezultatul este pe deplin satisfăcător", explică într-un comunicat furnizat de centrul sanitar privat din Madrid. 

În comunicat este explicat faptul că intervenţia, condusă de şeful secţiei de Traumatologie din acest spital, Primitivo Gómez Cardero, a avut ca scop "refacerea alinierii anatomice şi îmbunătăţirea stabilităţii genunchiului şi a funcţionării articulaţiei".

Odată înlocuită proteza, Juan Carlos, care a împlinit 80 de ani pe 5 ianuarie, va rămâne 24 de ore sub supraveghere "pentru un control postoperator". 

Ultima dată, fostul suveran a fost supus unei intervenţii chirurgicale în noiembrie 2013, când i-a implantată o proteză definitivă la şoldul stâng. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.