Regele Charles al Marii Britanii este "frustrat" de ritmul în care se recuperează după ce a fost diagnosticat cu cancer, a declarat duminică nepotul său, Peter Phillips, primul membru al familiei regale care a vorbit în detaliu despre cum se simte monarhul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această perspectivă asupra mentalităţii regelui vine după ce Kate, Prinţesa de Wales a Marii Britanii, a anunţat vineri că face chimioterapie preventivă după ce i s-a descoperit un cancer, o nouă lovitură pentru sănătatea familiei regale.

Peter Phillips, cel mai mare dintre cei opt nepoţi ai regretatei regine Elizabeth a II-a şi fiul prinţesei Anne, a declarat într-un interviu pentru Sky News Australia că regele era frustrat deoarece recuperarea sa durează mai mult decât şi-ar fi dorit.

"Este frustrat că nu poate continua să facă tot ceea ce ar vrea să poată face", a spus el, adăugând că, deşi este pragmatic şi înţelege nevoia de timp pentru recuperare, este nerăbdător să revină la normalitate.

"Întotdeauna îşi presează personalul şi pe toată lumea - medicii şi asistentele sale - pentru a putea spune: de fapt, pot să fac asta, pot să fac asta?", a dezvăluit nepotul său.

Charles, în vârstă de 75 de ani, speră să participe duminica viitoare la o slujbă de Paşte restrânsă şi la o reuniune de familie, deşi prezenţa sa nu va fi confirmată în avans.

Palatul Kensington a declarat că nici Kate şi nici soţul ei, moştenitorul tronului, prinţul William, nu vor fi prezenţi la slujba de Paşte.

Charles a fost supus unei proceduri corective pentru o prostată mărită în ianuarie. Palatul Buckingham a dezvăluit apoi, în februarie, că el va urma un tratament pentru o formă nespecificată de cancer, ceea ce înseamnă că a trebuit să îşi amâne îndatoririle regale publice.

Joi, regina Marii Britanii, Camilla, a declarat că soţul ei, Charles, se simte "foarte bine", în timp ce a salutat mulţima în timpul unei vizite în Irlanda de Nord.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.