Regele Charles al III-lea şi regina Camilla încep, miercuri, o vizită de stat în Franţa. Vizita, care se va încheia vineri, cuprinde întâlniri cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu soţia acestuia, dar şi cu lucrători britanici din Franţa, transmite Casa Regală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit anunţului, vizita va celebra relaţia Regatului Unit cu Franţa, ”marcând istoriile, cultura şi valorile comune”.

”Vizita de stat va evidenţia puterea relaţiei bilaterale a Regatului Unit cu Franţa, demonstrând numeroasele moduri în care cele două ţări colaborează, fie că este vorba de promovarea şi protejarea biodiversităţii, combaterea schimbărilor climatice, consolidarea legăturilor de securitate şi apărare ca răspuns la conflict în Ucraina sau să recunoască realizările literare remarcabile. Vizita Majestăţilor Lor va include, de asemenea, angajamente care evidenţiază sustenabilitatea şi puterea comunităţii – teme cheie de importanţă pentru cetăţenii ambelor naţiuni”, a transmis Palatul Buckingham.

Vizita oficială începe miercuri şi se va termina vineri. Regele Charles al III-lea va avea program oficial la Paris şi Bordeaux. 

În Paris, Regele şi Regina se vor alătura preşedintelui Macron pentru o ceremonie de Comemorare şi depunere de coroane de flori la Arcul de Triumf, ”care marchează sacrificiile comune ale trecutului şi o moştenire de durată a cooperării”. 

Ulterior, regele şi Emmanuel Macron vor avea o întâlmnire la Palatul Elysée. Soţii Macron vor oferi apoi un banchet de stat, găzduit la Palatul Versailles. 

De asemenea, Regele şi Regina se vor întâlni cu grupuri sportive comunitare şi vedete cunoscute ale sportului, pentru a arăta beneficiile pe care sportul le poate aduce, în special tinerilor, întrucât Franţa găzduieşte Cupa Mondială de Rugby.

Regele se va adresa senatorilor şi membrilor Adunării Naţionale la Senatul Franţei.

În Bordeaux, Regele şi Regina vor avea mai multe întâlniti - cu lucrătorii din serviciile de urgenţă şi comunităţile afectate de incendiile din 2022, cu personalul militar al Regatului Unit şi al Franţei pentru a afla mai multe despre modul în care cele două naţiuni colaborează în domeniul apărării.

Cuplul regal va vizita o podgorie organică, care a fost pionierul unei abordări durabile a vinificaţiei.

Vizita a fost iniţial programată în primăvară, dar a fost amânată din cauza unor manifestaţii împotriva reformei pensionării. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.