Posibilitatea ca Regatul Unit să participe la alegerile europene din mai nu poate fi exclusă, a anunţat joi ministrul britanic al Brexitului Stephen Barclay, evocând o perspectivă de natură să accentueze criza politică în Regatul Unit, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să avem alegeri europene la trei ani după ce ţara a votat pentru o ieşire (din Uniunea Eurpeană) ar fi dăunător pentru întreaga noastră politică”, a comentat Barclay în Parlament, la Westminster.

”Dacă noi suntem membri ai Uniunii Europene, dreptul comunitar ne cere să avem alegeri europene”, a recunoscut el.

Premierul Theresa May a anunţat că nu doreşte ca regatul să participe la alegerile europene, însă această posibilitate va fi dificil de evitat în cazul în care deputaţii nu-i aprobă acordul retragerii.

Camera Comunelor a adoptat miercuri seara un amendament care o obligă pe Theresa May să obţină o amânare a Brexitului, pentru a evita riscul unei ieşiri din UE fără acord (”no deal”) la 12 aprilie.

Acest amendament, iniţiat de către deputata laburistă Yvette Cooper, a fost adoptat de către deputaţi cu 313 la 312 voturi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.