Regatul Unit şi Canada şi-au întrerupt negocierile în vederea unui acord comercial, din cauza brânzei, cărnii de vită şi maşinilor, după doi ani de discuţii, un nou eşec al politicii comerciale britanice, relatează RFI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Londra nu acceptă un acord dezavantajos şi denunţă o cerere candiană de a accepta carne de vită cu hormoni, care ar face concurenţă neloială producătorilor britanici, potrivit negociatorilor.

Echipa de negociatori ai ministrului britanic al Comerţului, Kemi Badenoch, critică de asemenea impunerea unor noi taxe vamale canadiene - de 245% - brânzeturilor britanice cheddar şi stilton.

Ea critică şi expirarea unui acord privind importul de maşini britanice, care urmează să fie supuse în curând  unor taxe vamale mai mari.

Londra consideră că este vorba despre încercări de a exercita presiune asupra negociatorilor săi.

Regatul Unit spera ca în urma Brexitului să încheie noi acorduri comerciale, după ce a ieţit din Uniunea Europeană (UE).

După trei ani, regatul a semnat astfel de contracte cu câyeva ţări - Australia, Noua Zeelandă şi blocul din regiunea Africa-Pacific.

Marile pieţe la care visau brexiterii - India, Statle Unite şi ţările de la Golful Persic - sunt negociate în continuare şi întârzie să se concretizeze.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.