Regatul Unit a înregistrat duminică 413 morţi la spital în rândul pacienţilor cu covid-19, un bilanţ zilnic în scădere, iar bilanţul total al deceselor a crescut la 20.732, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest bilanţ zilnic - cel mai mic de la începutul lui martie - marchează o scădere spectaculoasă faţă de cel raportat sâmbătă - 813 morţi.

Însă datele comunicate zilnic sunt foarte volatile şi pot include decese care au avut loc anterior.

O dezbatere pe tema gestionării crizei şi izolării cu privire la bilanţul Guvernului se află în toi în regat, înaintea întoarcerii la şefia Guvernului a lui Boris Johnson, luni, relatează Euronews.

Bilanţul total al victimelor s-ar putea putea dubla dacă morţilor din spitale li se adaugă morţii din azilurile de bătrâni şi acasă, potrivit unor critici ai Executivlui.

Guvernul este cu atât mai criticat în contextul, după ce Dominic Raab, care asigură interimatul după îmbolnăvirea gravă a lui Johnson de covid-19, avertizează că ”nu va fi vorba doar despre o întoarcere în trecut, ci mai degrabă despre o nouă normmalitate”, a măsurilor de distanţare socială.

”Iar noi ne vom asigura că vom fi călăuziţi de probe ştiinţifice”, a dat el asigurări.

Boris Johnson îşi încheie duminică o convalescenţă în care se află de la 12 aprilie, după ce s-a îmbolnăvit.

El urmează să revină a birou luni, iar britanicii vor să afle care-i este planul cu privire la ieşirea din izolare şi la repunerea economiei în funcţiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.