Regatul Unit urmează să ceară luni să adere la acordul de liber-schimb transatlantic - Parteneriatul Transpacific Global şi Progresist (CPTPP) - a anunţat sâmbătă, într-un comunicat, Ministerul britanic al Comerţului Internaţional, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul britanic a Comerţului Internaţional Liz Truss urmează să ceară în mod oficial - luni - aderarea Regatului Unit la acest tratat de liber-schimb din care fac parte 11 ţări din regiunea Pacificului, între care Australia, Canada, Chile, Japonia, Mexic şi Vietnam.

Negocieri între Londra şi parteneri din CPTPP urmează să înceapă anul acesta, precizează ministerul.

”La un an de la retragerea regatului din Uniunea Europeană (UE), ”noi forjăm noi parteneriate, care vor aduce avantaje economice enorme poporuluiRegatului Unit”, a reacţionat premierul britanic Boris Johnson.

CPTPP a fost lansat în 2019 cu scopul de a suprima barierele comerciale între cele 11 state membre - care reprezintă aproximativ 500 de milioane de consumatori în regiunea Asia-Pacific.

Obiectivul CPTPP este totodatăsă contracareze influenţa economică tot mai mare a Chinei.

Acest Parteneriat Transpacific Global şi Progresist este noua versiune a Pactului de Liber-schimb Transpacific (TPP), abandonat de către Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.