Circa 150 de migranţi, unii înarmaţi cu bare de metal, au încercat să oprească şi să se urce în camioane care se îndreptau din Franţa spre Marea Britanie, prin Eurotunel, în timp ce violenţele dintre poliţie şi refugiaţi au continuat pe tot parcursul nopţii în tabăra supranumită “Jungla”, pe care autorităţile franceze au început să o demoleze, relatează Russia Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a fost chemată la faţa locului după ce migranţii, înfuriaţi de evacuarea forţată, au atacat TIR-urile cu pietre şi bâte. Ofiţerii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Violenţele au izbucnit în cursul zilei de luni, când angajaţii Primăriei au ajuns în tabără şi au anunţat locuitorii că trebuie să plece în decurs de o oră sau vor fi arestaţi.  “Li s-a spus oamenilor că au o oră la dispoziţie să plece. ’Plecaţi fie în containere, fie în Centrul de Primire şi Orientare, fie în corturile albastre din nordul (taberei – n.r.)’, dar acestea sunt într-o stare deplorabilă. Oamenii se uită cum le sunt distruse adăposturile”, a povestit o reprezentantă a asociaţiei Găzduire pentru Migranţi, citată de BFMTV. Refugiaţii au început să atace forţele de ordine şi au incendiat circa 20 de corturi. Oamenii legii au ripostat cu gaze lacrimogene.

Guvernul a anunţat anterior că a pus la dispoziţie încă 500 de locuri în centrele de primire pentru cei care părăsesc “Jungla”.

Termenul limită pentru ca circa 1.000 de migranţi să părăsească partea de sud a taberei a expirat săptămâna trecută.  Potrivit autorităţilor, nu vor fi demolate spaţiile publice, precum locurile de rugăciune sau şcolile. Oficialii au insistat, însă, că trebuie să ia măsuri din cauza condiţiilor mizere din “Junglă”, ce riscă să provoace epidemii.

Activiştii au acuzat Guvernul francez că lasă sub cerul liber, în plină iarnă, oameni care nu au unde să se ducă. În plus, mulţi refugiaţi sunt reticenţi să plece de teamă că vor fi reţinuţi sau pentru că nu au documente de identitate.

Majoritatea celor care locuiesc în “Junglă” provin din Orientul Mijlociu, Afganistan şi Africa şi încearcă să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.